lauantaina, elokuuta 01, 2009

 

Lomareissu, osa 3.


Hotelli

Hotelli Scandic Grand Marina ei vastannut ennakko-odotuksia. Huoneen sai vasta klo 14 iltapäivällä, vaikka varatessa sanottiin ja kirjattiin ylös, että saavumme Helsinkiin aamulla seitsemältä. Nooh, ajeltiin metrolla edestakaisin aamupäivä. Lapset tykkäsivät.

Auton parkkeeraus tuotti ongelmia. Sivutieltä löytyi paikka, mutta mittarin mukaan eurolla saa 10 minuuttia aikaa. Hotellin edustalla kaikki paikat täynnä. Lopulta saatiin ruutu, mutta se maksoi 10 euroa vuorokausi. Ryöstö asiakkaalta! Respa neuvoi, että jos lähtee ajamaan, ei ehkä saa paikkaa takaisin. Hotellin oma parkkihalli maksaisi vain 17 euroa vuorokausi. Asiakkaalta!

Huoneen siivous vaikutti törkyiseltä. Likaiset kahvikupit ja -lusikat, ei kahvia, teetä tai sokeria. Karamelleja oli yksi nelihenkiselle perheelle. Baarikaapista puuttui yksi olut. Sängylle oli jätetty tyhjä vesipullo.

Valitin respaan toimimattomasta yöpöydän valosta. Ei onnistu korjaus, koska viikonloppuna lamppu ei vaihdu, eikä mitään korjauksia tehdä. Samoin käytävän valot huoneen oven kohdalla eivät toimineet. Ne kyllä korjattiin välittömästi. Olisi ollut kiva lukea sängyssä Helsinki-esitteitä lasten nukkuessa.

Lapsille luvattu super-yllätys-lahja oli ilmapallo, joka tyhjeni itsekseen aamuun menessä.

Korkeasaari

Lyhyt vesibussimatka ja liput maksoivat 30 euroa, vaikka nuorin lapsi sai valkoisen 0 euroa-lipun. Eläintarhassa häkkien edessä lapuissa luki, että poikaset syntyivät kesäkuussa ja viettävät aikansa luolissaan. Näimme vain yhden tylsistyneen tiikerin makaamassa varjossa. Pari flamingoa törötti toinen jalka ilmassa ja emu juoksi koppiinsa. Nähtiin sentään kaksi kilpikonnaa, jotka makasivat päällekkäin. Nuoripari vieressä ihmetteli, että mitähän ne tekevät. Tytön posket olivat ihan punaiset. Minä sanoin, että ne ulkoilevat päivittäin, niinkuin ikkunan lapussa lukee.

Linnanmäki

Lasten iästä johtuen piti ostaa "Minihupiranneke" myös vaimolle. Itse en ostanut mokomaa, koska minulla menee pää sekaisin jo katsomisesta. 66 euroa, kaksi pientä lasta ja yksi aikuinen. Hösh! Kokeilin yhtä vuoristorataa [kertalippu 6 euroa], mutta se pelotti vain natinallaan. [Ei se puinen ikivanha rötiskö.]

Kaksi pillimehua, kahvi, pieni tötterö ranskanperunoita ja tötsä popcornia maksoi 19 euroa.

Lasten mielestä paras oli Vekkula-talo, vuodelta 1957.

Kun tulimme takaisin hotellille, menin käymään aulabaarissa. Juomamikko kysyi kohteliaasti, miten päivä Helsingissä on mennyt. Valittelin, että jalat ovat tulessa Korkeasaaren ja Linnanmäen jälkeen. Mikko suositteli 4-5 kaljaa relaksointiin. Ostin yhden lasin ja kauhistuin hintaa, 6.30 euroa vajaasta tuopillisesta. Sen jälkeen suoraan nukkumaan.

Aamupalalla ei pekonia! Pelkkää keittomaista munakokkelia. Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa kokkelintekoa kotona. Onnistui hyvin ja paistoin vielä pekoniakin!

Lapset eivät suostuneet syömään Jamie Oliverin paistamia lättyjä ollenkaan.

Vaihtaisivat hotellin nimeä, vaikkapa "Sceidic Hotel Grande Theft Marinade". Jokaisessa pöydässä varoiteltiin taskuvarkaista.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?