perjantaina, marraskuuta 07, 2008

 

Antidemaritarha

Täytyy vielä kehua Wanhan Sahan lastentarhaa. Minun kokemukset tarhoista rajoittuvat vain Sahaan ja Pateniemeen. Viimeksi mainitussa seinät pidetään valkoisina ja tyhjinä kaikesta, mikä viittaisi lapsiin. Yhteen pieneen nurkkaan näkyi ilmestyneen roska-Variksen valokuva ja lapset vieressä istumassa. Oppivathan kierrätystä!

Itse asiassa en ole koskaan nähnyt juurikaan mitään leikkikaluja Patelassa. Lapset itse saavat tuoda rakkaimpiaan leluja hoitopaikkaan. Vaikka kuinka yrittää sanoa aamulla, että ei tarvitsisi ottaa mitään mukaan, koska tarhassahan on leluja ja jopa erilaisia, kuin kotona, niin ei auta.

Wanhalla Sahalla lapset leikkivät tarhan leluilla koko ajan. Täysipainoisesti. Niin pienet kuin isotkin. Ei siellä omia leluja tarvinnut. Eikä harsoja. Lapsillani tai paremminkin nuoremmalla tuntuu harsontarve ylittävän kummastelun rajan. Tämä tietenkin noteerataan poikkeavaksi ja tätien mukaan pitäisi ehkä täyttää lomake lastensuojeluviranomaisille.

Wanhalla Sahalla lapset saavat käydä vuorollaan keittiössä laittamassa ruokaa koko porukalle. Lapsestahan se tuntuu hienolta, kun saa erikoistehtävän. Lapsena opitaan keinot, miten selviää itse vaikkapa opiskelijana vieraassa kaupungissa. Big Brother -talossa Cheryll ei ollut ikinä leiponut mitään. Hienosti hän kuitenkin kysyi, mikä on yksi desilitra mittakulhossa! Ikä 25 vuotta ja blondi.

Ehdotin samaa demaritarhassa. Ei käy, koska hygieniamääräykset kieltävät. Pienikin ilo pitää tappaa jotenkin.

Paikka, jossa lapset aidosti viihtyvät, tuntuu joutuvan demarien valvonnan alle. Tulee yllätystarkastuksia, ja kaikkia määräyksiä pitää noudattaa tarkoin. Yksityinen tarha on Suomessa äärimmäisen valvonnan alla. Tulee tunne, kuin toimisi rikollisena. Vapaa maa? Ei! Yksityisyrittäjät puristetaan jyrän alle.

Vaikka olenkin täysin maallikko lastenhoidossa, niin täydet pisteet Wanhalle Sahalle!

Yleisarvosana 10/10 pistettä. Viihtyisyys 10/10 pistettä. Lapsiystävällisyys 10/10 pistettä.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?