perjantaina, helmikuuta 01, 2008

 

Valitse ja valmista! Ja maksa!


Hyvä Pirkka! Uusi ruokasarja nelihenkiselle perheelle, missä valitaan liha, lisuke, salaatti ja kastike. Hinta 12 EUR. Saatavana vain Kehä 1:n sisäpuolella.

Jos tekisin itse, niin tulisi noin puoleen hintaan. Otetaanpa esimerkiksi lihapullat, perunamuusi ja ruskea kastike. Kasviksiksi laittaisin valmista pakastettua parsa-porkkana-kukkakaalisekoitusta.

Lihapullat:

- 400 g jauhelihaa 2,49
- korppujauho 0,10
- sipuli 0,20
- mausteita 0,10

Muusi:

- 1 kg perunoita 0,49
- 2 dl maitoa 0,32
- 50 g voita 0,20

Kastike:

- pussikastike 0,50

Kasvikset:

- 1 kg pakaste, siitä puolet 0,90

YHTEENSÄ: 5,30 EUR

Hinta on hieman yläkanttiin, koska lihapullia tulee noin 400 g (ei 380 g - paistohäviö), muusia tulee reilu kilo (ei 800 g) ja kasviksia puoli kiloa (ei 280 g). Kastiketta tulee suunilleen sama määrä (3 dl).

Valmistusaika menee melkein samaan, koska sarjan lihapullat ovat raakoja. Tulisi mieleen, että jos tekisi itse, niin ensin voisi laittaa korppujauhot turpoamaan, kuoria perunat samalla kun vedenkeitin kuumentaisi keitinveden valmiiksi, perunoiden kiehuessa paistaisi pullat valmiiksi, ja siinä ohessa mikrottaisi kasvikset ja jälkilämmöllä kiehauttaisi kastikkeen, kun vatkaa muusin.

Jos joskus maailmassa saisi kyseistä ruokasarjaa Oulussa, kokeilisin varmasti. Tosin silloin ei voisi kontrolloida suolan määrää, eikä säilöntä-, stabilointi-, väri-, hapettumisenesto- ja happamuudensäätöaineiden myrkkysaantia.

Oli niissä jotakin muunnettua tärkkelystäkin.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?