perjantaina, tammikuuta 25, 2008

 

Hitler-Sanomat

Kaleva. Hitler. Adolf Hitler. Hitler siellä, Hitler täällä. Hitler, Hitler, Hitler! Joka lehdessä. Siis ihan jokaisessa numerossa. Pääkirjoituksessa. Kolumnissa. Alakerrassa. TV -ohjelmissa. Joka paikassa.

Nyt oli vaihteeksi kuva Hitleristä Kalevassa. Hyvä kuva olikin. Kravatti suorassa, hihamerkki kivasti käsivarressa ja tukka hyvin kammattuna. Mutta yksi asia minua ihmetyttää. Miksi aina sanotaan, että julma, peto, hirmuhallitsija, paha, maailmanhistorian kamalin ihminen?

Minulla on jokseenkin erilainen käsitys kyseisestä henkilöstä.

Aatu oli hyvä puhumaan. Kansanjoukot hurrasivat mukana. Äänestivät valtakunnan johtajaksi. Puhuvathan muutkin johtajat kiivaasti ja värikkäästi. Castro, Mao, Bush, Zhirinovski. E-J Tennilän kohdalta eduskunnassa on kulunut lattiaan jälki puhujanpöntölle.

Aatu oli ystävällinen ja kohtelias kollegoilleen ja ystävilleen. Vaikka sihteeri hieman naputteli virhelyöntejä, Führer hymyili ja nyökkäili ymmärtävästi. Hän arvosti autonkuljettajaansa suuresti.

Aatu piti lapsista. Berghofissa kuvatussa värifilmissä Adolf leikkii lasten kanssa. Heittää palloa ja juttelee, ja kisailee. Lapsilla hymy korvissa. Eikä ole propagandaa, vaan vieraan ottama "kotivideo".



Aatu söi kasvisruokaa. Nykyään tätä pidetään edistyksellisenä, koska lihantuotanto aiheuttaa kasvihuonepäästöjä. Ilmasto pilaantuu ja koko maapallo tuhoutuu. Jos kaikki luopuisivat lihasta, voisi ylijääneen rehun viedä vaikka kehitysmaihin, ja kaikilla olisi maha täynnä. (Mitä tästä sitten seuraisikaan, siitä joskus myöhemmässä blogissa.)

Aatu tykkäsi eläimistä. Saksanpaimenkoira Blondi oli erittäin pidetty, missä Adolf liikkuikin. Kaikki hoitivat sitä. Samaisella kaitafilmillä koira sai halauksia, ja keppiä noudettiin kovasti. Viikolla oli uutinen, että eläintensuojelu lähti jo Adolfin Saksasta. Turha eläimien tappaminen oli kielletty.

Aina muistetaan mainita, että Saksa ja tuhma Hitler olisi aloittanut toisen maailmansodan. Mutta eikös se mennyt niin, että Neukut tekivät Stalinin johdolla Molotov -sopimuksen, jossa itäblokin maat miehitetään [mukaanlukien Suomi] ja Saksa liittää sudeettialueet takaisin itseensä. Neuvostoliittohan hyökkäsi välittömästi Puolaan. Läntinen Puola jäi saksalaisille.

Tulee mieleen hauska vitsi kun kaksi SS-miestä kävelee pitkin Varsovan katua. Toinen huutaa koko ajan:

- Juutalaiset pois ja saksalaiset tilalle!

Kohta tullaan synagogan kohdalle, jolloin toinen kuiskaa:

- Pssst, älä huuda, tässä on juutalaisten hautausmaa!

Kirjailija Mauri Sariola haastatteli ja nauhoitti käymänsä keskustelut Hitlerin autonkuljettajan Erich Kempkan kanssa.

"Ylin syyttäjä Nürnbergin oikeudenkäynnissä, Yhdysvaltain tehtäväänsä nimittämä 54-vuotias kalifornialainen lakimies Robert Jackson ei ollut tyytyväinen.

Hän tunsi halua repiä vaatteensa ja kasvot tummanpuhuvina hän huusi todistajalle [Kempkalle]:

- Kaikki tähänastiset vastauksenne ovat olleet omituisen pyöreitä. Sanokaa nyt lopultakin suoraan ja kiertelemättä, mitä mieltä te olitte Adolf Hitleristä?

Kerrankin Kempka vastasi ilman miettimisaikaa:

- Hän oli todella hieno mies.

Suureen oikeussaliin putosi syvä tyrmistynyt hiljaisuus. Kasvot tulipunaisiksi karahtaneena, ohimosuonet pullottaen Jackson alkoi raivota:

- Mitä te uskallatte puhua! On näytetty toteen, että Hitler oli tyranni, murhaaja ja mielipuoli...

Kempka vastasi rauhallisesti:

- Minähän puhun todistajanvalani nojalla. Sen valan, jonka merkitystä te, herra amerikkalainen ylin syyttäjä, olette minulle koko ajan painottanut. Valtakunnankansleri Adolf Hitler oli minulle aina hyvä isäntä. Eikä rengin ole soveliasta arvioida isäntänsä tekoja.

Syyttäjä Robert Jackson karjaisi:

- Älkää siitä huolehtiko. Kyllä ne teot täällä arvioidaan.

Kempka nyökkäsi. Hän antoi katseensa kiertää salin. Sitten hän virkahti:

- En epäile sitä. Paljon näyttää ainakin olevan koolla arviomiehiä."

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?