sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

 

Hiiva-Nuuti

Tänään vietetään Hiiva-Nuutia. Nimi tulee siitä, koska kalja on joulun jälkeen niin lopuillaan, että käymispytyistä saatiin vain hiivaista juomaa. Näin siis ennen vanhaan.

Liityin Painonvahtijoihin. Tai oikeastaan en, vaan tilasin miestenpaketin. Jokainen suupala on pisteytetty, ja niitä pisteitä on kamalan vähän käytössä päivittäin. "Mää en tier semmottist kalorist yhtikän. Mun suolen vaan sanova et niit on surkian vähän." Kahdessa viikossa painoa on karissut jo 3 kg. Hyvä meininki!

Tällaisiin paastoihin tietenkin kuuluu mässäily. Uudenvuoden kunniaksi syöpäistiin Hyperkuningas. Niitä saa käsittääkseni vain Oulusta. Pizzan halkaisija on vajaa 1 metri, ja se sisältää vapaan määrän täytteitä ja 2,5 kg taikinaa. Hinta 28 EUR, sisältää 1,5 l limunaatin. Painonvartijoiden pisteitä kertyisi noin 400. Kevyt iltapala!


Täytteiksi valitsimme kinkku/katkarapu/ananas, jauheliha/sipuli/tuoretomaatti, kebab/bearnaisekastike ja tonnikala/herkkusieni sektoreittain. Ei kannata laittaa kaikkia täytteitä sekaisin, eikä yksittäisiin sektoreihin. Paistamisen jälkeen peruutin auton sivuoven eteen ja pizza nostettiin tavaratilaan.

Pizzerian setä sanoi, että eivät he juuri muita kokoja leivokaan viikonloppuisin. Arkena menee hyperkuninkaita 20 kpl päivässä, viikonloppuisin 60 kpl! Melekosia känkynsyöjiä olemma oolulaiset.

Huomaa tulitikkuaski pizzan päällä.

Comments:
Heippa. Rovaniemellä saa mun käsittääkseni myös jättipizzoja Hulipumban vieressä olevasta loossista, jos vaikka haluaa tehdä laatuvertailua :) -Heli
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?