perjantaina, joulukuuta 14, 2007

 

Vinterkräksjukan...

...tulee, kertoi Expressen jo pari kuukautta sitten. Nyt se on täällä!

Torstaina meidän perheessä alkoi oksentelu. Kun hain lapset hoidosta, ihmettelin, kuinka vaisuja he olivat. Kun noustiin autosta, niin vanhempi (5v) laatoitti talon seinustan uudelleen. Komeasti lensi! Samalla tuli roiskeita kypärälakkiin (häkkiseen), talvihaalareille ja toppakengille. Kolmevuotias totesi, että "okka tuli".

Seuraava okka tulikin jo kiuluun. Laitettiin se sohvan viereen,että voi yrjötä siihen. Heti kun suuhun laittoi jotain, niin hetken päästä laatta lensi.

Tänään perjantai-iltana nuorempi (3v) valitteli mahaansa. Ajattelin, että se ehkä saattaisi olla ripulia, koska tuttavaperheessä jylläsi ripuli-oksennus-tauti. Joten annoin sairauskeskuksen ohjeitten mukaan Panadolia nesteenä. Vaan ei. Kun hetkeksi menin viemään roskia ulos, niin sillä välin tulla ruikahti kunnon oksennus. Kuinkas muuten kuin olohuoneen persialaiselle matolle. Kun suuhun laittaa mitään, niin se hetken kuluttua tulee ulos. Niin kuin nytkin.

Olo helpottui selvästi, mutta nukkumaan mennessä nuorimmainen huomasi, että hampaat ovat pesemättä. Yritin tarkoituksella välttää tätä, mutta pesimme hampaat kumminkin. Kun suu huuhdotaan, pitää vettä tietenkin niellä puoli mukillista.

Nukahtamisen jälkeen alkoi kakominen. Ehdin kuin ehdinkin kiulun kanssa hätiin. Kaikki oksennus osui, eikä vaatteetkaan tahriutuneet. Hyi kun itsellä alkaa oksettaa, kun toinen kakoo kuin viimeistä päivää. Ihan nousee kurkkuun. Oksentamisen kuunteleminen nostaa omia mahahappoja pintaan. Ei tarvitsisi kuin hieman lujemmin yskäistä, niin oksennus lentäisi.

Tunnin kuluttua sama homma uudestaan. Tällä kertaa tuli lähinnä vain oksennusrefleksi:

- Tuleeko vielä oksennusta?
- Tullee vaan vaahtua!

Ja niin tuli. Kauhea kakominen, mutta ei tulosta. Tuntuu kuin itselläkin alkaisi maha pörrätä ja nousee pala kurkkuun.

Oksennuksen haju myöskin saa minut huonovointiseksi. Siinä on sellainen pikantti aromi, että kouristuksia rupeaa heti tulemaan. Jos haluaisi oksentaa, niin ei tarvitsisi kuin käyttää hieman mielikuvitusta, niin onnistuu.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?