lauantaina, joulukuuta 15, 2007

 

Kidutus laillista Suomessa

Joulukinkun ostajat! Haluatteko loppuunröhkineen kinkun? Tai ylistressaantuneen possun, tai loppuunkalutun karsinan kasvatin. Osalta possuista saparo oli purtu pois. Verinen töpseli vain vilkkui kuvissa.

http://www.oikeuttaelaimille.net/

Eviran mukaan kaikki on täysin laillista. Kaikki kärsimys ja kuolema ahtaissa tiloissa on OK.

MTK moittii kinkun hintaa. Sen pitäisi maksaa ainakin kaksi kertaa enemmän kuin nyt. Miksi? Senkö takia, että saataisiin enemmän possuja samaan ylikansoitettuun sikalaan? No tietenkin siksi, että saadaan mahdollisimman suuri määrä tuotantotukia.

Miksiköhän tanskalainen kinkku maistuu paremmalle kuin suomalainen?

Nyt poikkeuksellisesti lainaan totuuden julkituoneita:"


Finfood on närkästynyt Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tarrasta, jossa kyseenalaistetaan suomalaisen siipikarjantuotannon eettisyys. Tarra on osa OE:n vastakampanjaa Finfoodin Sulka hattuun siipikarjalle -kampanjalle.

Finfood on saanut siipikarjan lihan menekin edistämiseen rahaa satojatuhansia euroja EU:lta ja Suomen valtiolta. Rahasummalla toteutetaan näyttävää mainoskampanjaa, jolla yritetään vakuutella kuluttajille siipikarjan elävän hyvissä oloissa.

Oikeutta Eläimille -yhdistys vastustaa veroeurojen käyttämistä eläintuotannon mainostamiseen. Mikäli broilerit eläisivät aidosti hyvissä oloissa, tällaisia propagandakampanjoita ei tarvittaisi. Oikeutta Eläimille -yhdistys ei saa lainkaan valtion tai EU:n tukia.

Sulka hattuun siipikarjalle -iskulause on kyseenalainen. Mikäli siipikarjaa arvostettaisiin, broilereita ei kasvatettaisi kymmenien tuhansien lintujen ahtaissa halleissa ilman mahdollisuutta edes nähdä koskaan päivänvaloa. Broilerit on jalostettu kasvamaan niin nopeasti, että ne saavat jalkamurtumia, nivelvammoja, kärsivät sydänvioista ja muista sairauksista. Kuolleita ja sairaita lintuja löytyy kasvattamoista päivittäin. Teurastus tapahtuu liukuhihnalla.

Finfood on närkästynyt erityisesti joutsenlogonsa käytöstä. Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tarrassa joutsenlogo on muutettu sellaiseksi, että ihmiskäsi roikottaa joutsenta kaulasta.


Finfoodilta saatu sähköposti:

Oikeutta eläimille -yhdistykselle

Olemme saaneet tietoomme, että Helsingin keskustassa on näytillä yhdistyksenne nettiosoitteella allekirjoitettuja kuvia (malli ohessa). Tarroissa on käytetty tunnusta, joka muistuttaa Finfood - Suomen Ruokatieto ry:n liikemerkkiä ja yhdistyksen omistamaa tavaramerkkiä.

Tavaramerkkilain mukaan Finfood - Suomen Ruokatieto ry:llä on kyseisen merkin käyttöön yksinoikeus. Toivomme, että Oikeutta eläimille -yhdistys luopuu välittömästi tunnuksen käytöstä. Pyydämme myös mahdollisimman pikaista selvitystä siitä, miten laajasti kyseistä ilmoitusta tai sen muunnoksia on jaettu ja miten käytöstä luopuminen tullaan toteuttamaan.

Ystävällisin terveisin

xxx
Finfood - Suomen Ruokatieto ry


...ja vastauksemme:

Parahin Finfood!

Suuret kiitokset mielenkiinnostanne.

Olemme myös saaneet tietää tarroista. Helsingin lisäksi niitä on levitetty myös muissa kaupungeissa. Tietojemme mukaan tulossa on myös sarja erilaisia julisteita. Yhteensä tarroja ja julisteita ollaan levittämässä kymmeniä tuhansia kappaleita.

Finfoodin nimen käytöstä ja arvostelusta tullaan luopumaan, kun Finfood lakkaa markkinoimasta tuotteita, joiden tuottaminen aiheuttaa suuria kärsimyksiä ja kuolemaa joka vuosi kymmenille miljoonille eläimille.

Oikeutta Eläimille -yhdistys puolestaan pyytää Finfoodilta selvitystä siitä, miten eläinsuojelulain vaatimat yksilöllinen hoito ja eläinten käyttäytymistarpeiden huomioon ottaminen toteutuu teollisuushallissa, jossa on 20 000 kanaa.

Mikäli Finfood haluaa oikeudessa vaatia tavaramerkkilain (10.1.1964/7) nojalla yksinoikeutta tuotemerkkiin, jossa ihmisen käsi kuristaa lintua, lupaamme vaivata päätämme asialla vähintään lehdistötiedotteen tekemisen verran. Suosittelemme kuitenkin ennen oikeudenkäyntiä tutustumaan vähintään perustus- ja sananvapauslakeihin.

Lopuksi toivotamme teille onnea ja menestystä kotimaisten kasvisten markkinoinnissa!
"

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?