perjantaina, lokakuuta 26, 2007

 

Pata kattilaa soimaa

Koska kaikki menee rikki, ennemmin tai myöhemmin, tällä kertaa hajosi pata. Sen pohja oli kovera alunpitäen, ja sähkölevylle pantaessa vain jokin kohta otti levyyn kiinni ja loppu vain keinahteli ja kolisi siinä. Paistaminen ei onnistunut, koska vain yksi nurkka kuumeni padasta. Lopulta tekele halkesi pamahtaen. Aiemminkin kaasulla käyttäessäni kuului ihmeellisiä pamahduksia padasta. Ja Iittala mainostaa pataa liekin-, uunin-, hellan-, tiskikoneen- ja pakastimenkestäväksi. (Ilmeisesti ei idiootinkestäväksi! Heh heh!) Aiemmin pata ei hajonnut, koska käytin sitä lähinnä leivinuunissa ja kaasulla.

Selvä valmistusvirhe. Nämä kapistuksethan tavallisesti kestävät vähintään 100 vuotta. Hösh!

Pistin padan postissa Iittalaan, josta nyt ystävällisesti vastattiin. Samalla tavalla kuin paistinpannun hajotessa. Siitä olen kirjoittanut aiemmin.

"Hei,

Kiitos palautteestanne, joka auttaa meitä tuotesuunnittelussamme ja tuotteidemme kestävyyden tarkkailussa. Olemme tarkastaneet lähettämänne padan, jonka pohjassa oli valmistusvirhe. Kokki patamme on suunniteltu kestämään ruuan valmistusta sekä tarjoilua. Keraamisessa esineessä voi joskus olla ns. pieni raakahalkeama, joka voi vähitellen kasvaa ja johtaa esineen rikkoutumiseen esim. uunissa. Tällaista pientä halkeamaa on mahdotonta havaita lajittelussa. Tuote on myös saattanut saada aiemmin kolhun, josta syntynyt pieni alkuhalkeama on vähitellen kasvanut ja lopulta aiheuttanut tuotteen rikkoutumisen.

Pahoittelemme tuotteemme aiheuttamaa harmia ja vaivaa. Korvaamme vahingon uudella Kokki 3,25l padalla. Toimitamme lähetyksen postitse.


Ystävällisin terveisin ja hyvää syksyä,
Iittala"

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?