torstaina, lokakuuta 18, 2007

 

Pakoputki

Kaikki hajoaa. Ihan kaikki. Nyt hajosi vaimon Micrasta pakoputki. Irtipoikki! Mahet rallisoundit!

Sain kuuman vihjeen halvasta korjaamosta. Varasin ajan ja heti kahden päivän päästä käytin Riisikuppia siellä. Hommaan tuhraantui aikaa 10 minuuttia, ja tämä oli hankala tapaus, koska pultit olivat juuttuneet (ruostuneet) kiinni, ja ne piti irroittaa kaasutohottimella. Lisäksi kiinnityskohtaan piti tehdä uudet kierteet.

Tsekkasin ensin Bilteman sivuilta, mitä maksaa takapönttö ja väliputki idän ihmeeseen. 65 eur + 30 eur, yhteensä 95 eur. Varauduimme vaimon kanssa henkisesti (yli) 200 euron laskuun. Kun sain laskun, jätti sydämeni kaksi lyöntiä väliin. Sen verran yllättävä isku kustannuksesta tuli.

Muistan joskus nuorena, kun piti lähteä Rovaniemeltä Ouluun Kuusrockiin. Talbotista putosi pakoputki kantatielle niin että pörinä kuului 10 kilometrin päähän. Vein auton korjaukseen Kemintien Teboilille (jonka paikalla komeilee nykyään Lidl), jossa putki maksoi 600 mk, asennus 60 mk (tuntihinta vuonna 1989) ja kaksi kumista kannatinlenksua 6 mk. Yhteensä 666 mk. Tuumailin, että mukava luku kun olemme menossa palvomaan epäjumalia Ouluun.

Sydämeni käynnistyessä edessäni seisoi lasku. 100 euroa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?