keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

 

Kerrankin nopeaa palvelua


Menin aamulla suihkuun. Tavallisesta asetuksesta poiketen piti säätää vettä lämpimämmälle. Hetken kuluttua ruuvasin kuumimman mahdollisen asennon. Viileäänkin suihkuun tottuneena vesi tuntui hyisen kalsealta. Vaimo varmaan puhuisi avantouinnista. Sama meininki kuin Big Brother -talossa! Lämminvesivaraaja sökönä? Sehän on vasta 25 vuotta vanha, eli aivan uusi.

Poikkeuksellisen virkeänä kävin katsomassa, että sulakkeet eivät ole palaneet. Jeah, kaikki ehjiä. Toisin sanoen vian täytyi piillä vedenlämmitysvastuksissa. Laitoin päiväsähköpuolen pakkolämmitysasennon päälle. Lämminvesivaraaja rupesi hurinasta päätellen toimimaan.

Ainakin yksi kolmesta vastuksesta toimii!

Surffailin netissä, ja huomasin, että uusi varaaja maksaa palttiarallaa 1000 euroa, siis tosi halpa. Asennus siihen vielä päälle. Viimeksi kun piti vaihdattaa rikkimennyt ylivuotoventtiili, alkoi laskutus siitä, että auto lähtee liikkeelle firman pihasta, ja kilometrit rullaavat. Päälle napsahti perusmaksu, tuntiveloitus (180 euroa tunti), ynnä varaosa 3 euroa. Tein silloin valituksen, että vaihtoon kului oikeasti aikaa 15 minuuttia, eikä 1 tunti + alkavan tunnin veloitus. Hyväksyivät valituksen mukisematta, koska vaimo ystävineen todistivat kotona ollessan vaihtoon kuluneen ajan. Kuitenkin 3 euron osan vaihto maksoi yli 200 euroa. Hösh!

Tämän jälkeen käytin loogista päättelykykyäni. Jos kerran varaaja lämpenee päiväsähköllä, eivät vastukset mahdollisesti olekaan palaneet rikki. Näin voi käydä, jos pönttöön ei tule vettä, ja kuumentimet paahtavat ilmassa. Kun vesihanan avasi, kuului selvästi, että pömpeliin menee vettä samanaikaisesti. Lopulta huomasin yö- ja päiväsähkötariffimittarin näyttävän mitä-sattuu-aikaa.

Soitin Oulun Energialle asiasta, ja lupasivat tulla korjaamaan asian kahden tunnin kuluttua. Asia piti esittää ensin vaihteelle, sitten uudestaan käyttöpäällikölle, sitten edelleen uudestaan säkönjakelu-vastaava-esimies-asentaja-super-hyper-asiantuntijalle ja sen jälkeen alusta alkaen työntekijälle, joka lopulta vaihtoi 10 minuutissa rikkinäisen mittarin.

Tulivat tietenkin heti paikalle, etten saisi sekuntiakaan enempää halvempaa yösähköä.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?