perjantaina, elokuuta 03, 2007

 

Suomi, Neuvostoliiton pikku apulainen

Tuossa EuroNews -kanavalla mainittiin, että ruskipoika meinaa vallata pohjoisnavan ja samalla kaikki öljyt ja mineraalit. Kuvissa näytettiin pienoissukellusveneitä, joita hiissattiin veteen. Mutta sitä ei kerrottu, että ne on valmistettu Suomessa. Neuvostoliittolaiset nimittäin yrittivät rakennuttaa kapistuksia Kanadassa, mutta huipputeknologian viennin estävä Cocom -sopimus vesitti hankkeen. Amerikkalaiset pelkäsivät aronmiehen pääsevän tekniikassa edelle. Niinpä veneet rakennettiin "puolueettomassa maassa" Suomessa, Rauma-Repolan Lokomossa. Teknillinen haaste oli saada peltipurkki pysymään ehjänä valtavassa paineessa meren pohjassa. Suomalaiset käyttivät saksalaisen keksimää erikoiskarkaistua terästä, eikä titaania, niin kuin amerikkalaiset luulivat tulevan käyttää.

Amerikkalaiset antoivat luvan tehdä alukset, koska he uskoivat epäonnistumiseen. Toisin kävi, ja CIA:n ja FBI:n agenteille tuli hätä käteen. Rauma-Repolan johtaja sai passituksen Pentagoniin. Siellä häntä uhkailtiin ja käskettiin lopettaa sukellusveneiden rakentelu. Painostus tepsi ja projekti päättyi siihen. Veikkaan, että purnukoiden piirustukset löytyvät painostajan hallusta.

Nyt siellä meren pohjassa öllöttää Venäjän lippu. Amerikkalaiset ehättivät heti antamaan lausunnon, että se on vain lippu eikä merkitse yhtään mitään. Tulee mieleen marraskuu 1939. Silloinkin ajateltiin eräiden viiksien takana, että pidetäänpäs iloinen paraati Helsingissä viikon kuluttua. Punaiset liput liehuisivat Tornionjoen rannoilla. Mistästä sitä tietää, vaikka kohta näin kävisi? Eihän kyseisellä roistovaltiolla ole yhdenkään naapurimaan kanssa selvää rajaa. Ja nyt vaativat 1,2 miljoonaa neliökilometriä lisää! Seuraavaksi koko maaanosa ja sitten maapallo. Suomalaisille sanotaan, että tehdään niin kuin aiemminkin. Saatte lähteä matkoihinne, mutta jättäkää rakennukset pystyyn ja avaimet lukkoon. Tästä on kulunut 63 vuotta.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?