maanantaina, elokuuta 20, 2007

 

Manipulaatio

Kalevan yleisönosastolla joku kauhisteli ruoan geenimanipulaatiota. Itse sanakin oli hänen mukaansa väännetty muotoon muuntelu, ettei se kuulostaisi niin kamalalta, ja että ruokatehtaat saisivat mahdollisimman suuret voitot.

Ruokatehtaiden tarkoitus on rahan tekeminen, ei suinkaan terveellisen tai maukkaan ruoan valmistaminen. Isot pahat korporaatiot pitävät suppeissa valikoimissaan vuodesta toiseen samat mauttomat, rakenteeltaan tasaisiksi jauhetut, ylisuolatut einekset ja makkarat. Ihmiset luulevat kermalasagnea, lihapullia kermakastikkeessa, kermaperunoita, kermakiusauksia ja kermabroileria terveellisiksi ja ostavat pupillit laajentuneina niitä. Päässä soivat vain iskulauseet tyyliin: ihan kuin meidän äidin laittamaa tai herkkuja ruokapöytään.

Kaiken tämän takana lymyilee Raisio, Valio ja MTK. Raisio tuottaa geenimanipuloitua sianrehua. Kaikessa hiljaisuudessa ja sumuverhon takana. Ihmiset ostavat kaupassa joulukinkkuja luullen niiden olevan "puhtaita" ja siis terveellisiä ja kotimaisia "laatutuotteita". Ja pöh! Tätä on jatkunut jo kymmenen vuotta. Haavistot ja MTK kääräisevät rahat taskuun.

Seuraavaksi LSO osuuskunta kasvattaa siat, jonka jälkeen ne lahdataan ja liha kuskataan Vantaalle HK:n tehtaalle (jonka LSO omistaa). Kun parhaimmat fileet on poistettu ja lähetetty erään puolueen johtajille, possu jauhetaan myllyssä karvoineen päivineen. Kun sekaan lisätään jauhettuja kananvarpaita ja -päitä sekä kaksi säkillistä korppujauhoja, saadaan herkullinen lihapullataikina. Tehtaan kemisti lisää mukaan myös makuaistia turruttavia kemikaaleja sekä psyykenlääkkeistä tehtyä johdannaista, joka saa eineksen syöjän tuntemaan olonsa mukavaksi ja onnelliseksi.

Raisio (jonka omistaa MTK) toimittaa rehua myös lehmäkarjalle. Valio tulee ja kerää maidon. Siitä erotetaan kerma, jolla einekset kyllästetään. Kurri juotetaan kansalle. Näin geenimanipulaatio siirtyy pellolta pöytään. Ja kaikki tämä tapahtuu joka päivä kenenkään kyseenalaistamatta. Jos joku julkisesti paheksuisi MTK:ta, niin kohta hänelle sattuisi "traktorionnettomuus" tai vastaavaa. Mutta odotapas vain, kun Lidlin meksikonpadassa käytetään geenimanipuloitua riisiä, niin viranomaiset määräävät ne uhkasakkojen kera välittömästi myyntikieltoon. Patapussit kootaan isoksi kasaksi, joka valellaan bensalla ja poltetaan suurena roviona taivaan tuuliin. Ahvenanmaalaiset ihmettelevät, että joko nyt on juhannus kun mantereelta näkyy iso kokkotuli ja alkavat pystyttää salkoa. Pian ilmoille kajahtaa reipas yhteislaulu.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?