maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

 

Ylen anti

Eilen Yle ylenanti propagandaa siihen malliin, että meinasin soittaa ohjelmapäällikölle. Heti aamusta Karjaladokumentissa Isä Aurinkoinen hymyilee leveästi, ja Lenin sukii partaansa, mikä on tyylitön. Eipä ne Josifinkaan mursut komista pääkallodiktaattoria yhtään. Eräällä valtakunnankanslerilla sen sijaan oli siististi leikattu ylähuuliparta, mikä on nykyään kielletty.

Onneksi selostaja mainitsee Stalin-hirviön teloituttaneen kymmeniä miljoonia ja että Solovetskin skiitassa rääkättiin siviilit kuoliaaksi. Mutta selostaja ei varsinaisesti tuominnut tekoja, vaan jäi tunne että hän ihailisi tai pelkäisi kyseistä veridiktaattoria.

Seuraavaksi televisiosta tuli uutiset, missä ylistettiin sosiaalidemokraattien "saavutuksia". Viisi minuuttia sen jälkeen hiillostettiin tunti Slobodan Milosevicia.

Syyttäjä voivotteli KOKO ohjelman ajan, että aikaa syyttämiseen on liian vähän, ja että Slobodan sai puolustautua. Lisäksi hän valitteli Slobodanin saavan esittää kysymyksiä todistajille. Jännä, että länsimaissa tuomioistuimet jakavat ennalta laadittuja tuomioita. Ohjelmassa näytettiin myös toistuvasti kuinka tuomari vähätteli Slobodanin puolustusta. Minulle jäi tunne, että laillinen presidentti laillisine tekoineen tuomitaan, koska joku pitää saada tuomituksi. Ja eikös Kosovossa toimineet puolisotilaalliset joukot etnisesti yhdenmukaisen maakunnan puolesta? Sitä en tiedä, miksi Kosovossa on muslimeja. Ehkä ottomaanit hävisivät sodan joskus 1800-luvun lopulla? Vanhasta asiasta joka tapauksessa on kysymys.

Seuraavaksi Yle tarjoili kotimaista diktatuuria Kekkosen merkeissä. Hienostihan se koskenlasku onnistui kun ei itse tarvinnut meloa. Ja ilman pelastusliivejä. Tämä johtajahan osallistui itse teloituksiin. Keskustapuolue tarkoittaa siis verilammikoita, diktaturiaa, kuolemanpartioita ja joukkohautoja.

Sokerina pohjalla Yle suolsi ohjelman fascisteista Italiassa. Hoh hoijaa. Sepän poika Benitosta tehtiin paha poika. Käsittääkseni hän laittoi pääministerikaudellaan anarkistit, sosialistit ja kommunistit aisoihin.

Hienoa Yle! Saitte kaikki kuolleet pahikset näytettyä saman päivän aikana. Vaan miksikäs nykydiktaattoreita ei mainittu sanallakaan? Putin, Bush, Lukashenko, Chavez, Halonen, Hu, Yushchenko...

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?