maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

 

Suomen Kuvalehti pelottelee

Uusimmassa numerossaan SK väittää, että Venäjän puolustusbudjetti on 100,5 miljardia euroa. Höpö höpö! Kyseisessä maassa valtion kokonaisbudjetti pyörii 260 miljardin kieppeillä. Menoista (122 mrd) 28% käytetään sotilasmenoihin eli 34 miljardia. Luku vastaa Suomen kaikkia menoja vuodessa. Samoin väitetyt asevoimat vaikuttavat ylimitoitetuilta. Jos Leningradin piirissä öllöttää 374 taistelupanssarivaunua, niin löytyykö niitä kuskaamaan sotilaita, joilla on koulutus kyseiseeen rakkineeseen? Suomeen hyökkääminen vaatisi mukavat aro-olosuhteet, mutta eipä sellaisia löydy Kannakselta tai rajaseudulta muutenkaan. Sukellusveneitä saattaa olla 7 kpl, mutta missä kunnossa ne ovat? Upseerit päivittelevät, että niistä on varastettu niin paljon osia, että ne meinaavat painua pohjaan itsestään.

SK:lla on tapana aina pelotella ajattelevia ihmisiä Venäjän kauhuilla. Miksi? Välillä kerrotaan kamalista risteilyohjuksista, ydinasejunista, jotka hyökkäävät minuutin kuluttua käskystä, tykki- ja kranaatinheitinarsenaaleista, jne.

Kun kaikki kauhuskenaariot tungetaan eteen, niin välillä taas pläjäytetään ihannekuvia Karjalasta, kuinka mahtavasti menee vaikkapa pitkärantalaisilla. Pitkärantahan kuului Suomeen, ja siellä tehtiin selluloosaa hienossa tehtaassa. Suomen aikaan kaikilla asukkailla oli katto päänsä päällä ja hyvä palkka. Nykyään tehdas toki pyörii, mutta kansalaiset asuvat hökkeleissä, talvella vesiputket jäätyvät, kaupasta saa vain leipää, mutta ei maitoa, voista puhumattakaan. Lihaa tulee kerran kuukaudessa. Sähkökatkoksia sattuu tuon tuosta. Kukaan ei ole vastuussa rappiosta.

SK ehkä saa salaista tukea Erkon mafialta. Silloin tämänlainen sumutus tuntuisi normaalilta. Helsingin Sanomathan myötäilevät Moskovan Pravdaa. Sikäläiset lehdethän joutuvat koko ajan miettimään, mitä lehtiinsä painavat. Kremliä vastustavat lehdet kokevat pian "verotarkastuksen", "hygieniatarkastuksen", "talousrikollisuusepäilyn", tai "takavarikon". Kaikki TV-kanavathan on jo otettu keskusjohdon haltuun. Putininvastainen mielenosoitus tukahdutettiin väkivaltaisesti tänään Moskovassa. Kaleva kertoi, että mielenosoittajia oli vain "vähän". Kaikki rakastavat Putinia.

Kaikki muistamme, kuinka "risteilyohjus" harhautui Inariin. Ei se mikään oikea risteilyohjus ollut vaan tavallinen maaliohjus. Koivisto pelotteli suomalaisia uudenvuodenpuheessaan, että suurvallat ampuvat ohjuksiaan Suomen yli miten haluavat. Hösh! Kun harhautunut maali tuli Suomeen, varoittivat norjalaiset heti asiasta, ja minä itse näin kun Drakenit lähtivät jälkipoltolla ja kovalla kiireellä katsomaan mitä Inariin oli pudonnut. Joku poromies löysi avannon järven jäässä.

Oikeasti risteilyohjukset ovat hitaita, ja ei niitä todellakaan kannata ampua jostakin Norjan vuonojen takaa kohti Moskovaa. Ensinnäkään kantomatka ei riitä. Toisekseen hitautensa takia ne voidaan ampua alas monta kertaa ennen Punaista Toria. Mutta kiva on pelotella kansalaisia, jotka ottavat todesta mitä tahansa.

SK väittää, että Suomen rajojen läheisyyteen siirretään uusia joukko-osastoja. Kummallista. Katsokaapa vaikka Markus Lehtipuun valokuvia pakkoluovutetuilta alueilta. Kaikki armeijan tukikohdat ovat raunioina, ei siellä mitään ole! Jopa entiset lentokentät on hävitetty ja autioina. Helikopterit (35 kpl) Alakurtissa ruostuvat happosateiden alla. Kasarmimaiset kerrostalot meinaavat sortua huonokuntoisuuttaan.

SK:n Venäjän asevoimaluettelon vieressä tököttää sininen Su-lentokone. Niillä lennetään lentonäytöksiä kansan huviksi, ja niistä tulee valkoista, sinistä tai punaista savua tarpeen mukaan.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?