sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

 

Stifado


Stifadopäivä tänään. Nami nami. Yksinkertainen halpa herkullinen ruoka ja lisäksi laktoositon, gluteeniton ja munaton.

Ainekset:

700g naudanpaistia
4 sipulia
1 valkosipuli (yksikyntinen)
2 porkkanaa
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
punaviiniä
valkopippuria
mustapippuria
1 tl rosmariinia
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 purkki (400g) kokonaisia tomaatteja
2 laakerinlehteä

Liha paloitellaan ja paistetaan padassa. Lisätään valkosipuli, viini ja etikka. Pippuroidaan ja maustetaan. Kaneli tuo autenttisen aromin. Vettä lisätään niin että lihat juuri peittyvät. Haudutetaan 3 tuntia. Sipulit ja porkkanat voi lisätä myöhemminkin. Sillä välin voi tehdä lohkoperunat. Käytin rosamundaa. Lohkoiksi, päälle oliiviöljyä, oreganoa, paprikajauhetta ja ripaus suolaa. Paistetaan grillivastuksella 200 astetta vajaa tunti. Kannattaa hämmentää välillä.

Lisukkeeksi kreikkalainen salaatti. Juomaksi vaikkapa retsinaa tai punaviiniä. Taustalle Mikis Theodorakis.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?