maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

 

Hernekeitto



Huomasin marketeilla hernekeittotarjouksen. Nyt 4 purkkia VAIN 3 euroa! Siis 75 senttiä purkki ja vieläpä Jalostajan keittoa. Tässä täytyy piillä jokin jekku, kun hintakin on sorvattu tasaluvuksi. Kuinka ollakaan, Lidlissä myytiin hernekeittoa 39 senttiä purkki. Ne tarttuivat ostoskoriini. Tarkemmin kun purkkia tutkii, niin huomaa tekstin "Valmistettu Suomessa". Koska Suomessa kaikki elintarvikkeita valmistavat laitokset joutuvat valvonnan alaisiksi, pitää valmistaja ilmoittaa purkin kyljessä. Koodi EY 6273 tarkoittaa Lundenin tehdasta Turussa. Lunden on puolestaan sama kuin Jalostaja. Siis samalta tehtaalta tulee kahdenhintaista hernekeittoa.

Katsotaanpa vielä hieman tarkemmin purkkia. Ahaa, Jalostajan keitossa uiskentelee 30,5 g (7%) lihaa ja lihankaltaisia valmisteita, mutta Lidlin vastaavassa vain 17,4 g (4%). Selittääkö puuttuva 13,1 g hintaeron?

Joka tapauksessa lihaa saisi olla enemmän, ja muistaakseni olen joskus kysellyt lihojen perään Jalostajalta. Nyt kauppoihin on tullut uusi "juhlahernekeitto". Lihankaltaisia aineksia on huimat 15%.

P.S. Mitä yhteistä kuvan tuotteilla on? Aivan oikein, molemmista kehittyy räjähdyskaasuja.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?