sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

 

Coq au vin


Käytiin tänään koko perheen voimin hiihtämässä. Sitä ennen tein kuitenkin viinikukkoa. Tulipa hyvää! Paljastan salaisuuden tässä.

Ainekset:

- 3 marinoitua broilerin rintaleikettä (luineen)
- oliiviöljyä paistamiseen
- 140g kevytpekonia (kevyesti savustettu)
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 porkkanaa
- 1 pieni purkki kokonaisia herkkusieniä
- 1/2 pulloa punaviiniä (Chateau du Pin)

Mausteeksi:

- 1 rkl Provencen yrttejä
- valkopippuria myllystä
- 2 laakerinlehteä
- ei suolaa, koska marinoidut broilerit ovat suolaisia, ja pekoni ylisuolattua.

Valmistus:

Laita pataan vettä puoli litraa kuumenemaan. Paista pannulla rintaleikkeet oliiviöljyn kera. Öljyä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Ennen paistamista pyyhi marinadit paperilla pois. Nahkat kannattaa myös kiskoa irti, koska ne imevät viinistä kaikki hienot punaisenvioletit värit. Nosta kanat pataan. Lorauta joukkoon puolisen pulloa viiniä. Nestettä on niin, että leikkeet eivät ihan peity. Kansi kiinni.

Kuori iso sipuli ja pilko isoiksi paloiksi. Samoin porkkanat. Laita kylmälle paistinpannulle pekoni paloiteltuna. Tämä siksi, että pekonin rasva erkanee paremmin hitaasti kuumennettaessa. Paloitteluun käy mainiosti keittiösakset. Heitä sipulit ja porkkanat sekaan. Kun sipuli hieman pehmenee, niin siirrä pataan. Huljuta pannu vedellä ja kaada liemi pataan. Nuuhkaise höyrystynyttä viiniä kun avaat padan kannen. Muista lisätä paloitellut valkosipulit ja mausteet. Paina laakerinlehdet nestepinnan alapuolelle.

Hauduta vajaa tunti. Nosta leikkeet yksitellen lautaselle, ja erota luut lihoista. Pilko liha paloiksi ja laita takaisin pataan. Nakkaa sekaan purkillinen herkkusieniä.

Keitä riisiä. Pata saa hautua hissukseen sen ajan.

Alkuperäisen ohjeen mukaan viiniä tarvitaan 3 pulloa. Yksi pullo pataan, yksi kokille ja yksi pöytään. Korkean alkoholiverotuksen takia meillä oli vain yksi pullo kaikkeen tähän.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?