perjantaina, joulukuuta 29, 2006

 

Kiitos YLE!

Tuli tuossa joulunaikaan purkitettua lastenohjelmia, että lapset voivat katsoa niitä pyhinä ja myöhemminkin. Tallennettiin Nalle ja jouluaaton taika (YLE TV2, 24.12.2006 klo 10.30). Pistin ohjelman pyörimään. Kohta sohvalta alkaa kuulua nyyhkytystä ja parkua. Menemme hätiin. Lapsi (4v) vaikeroi, että pelottaa.

Mustassa luolassa kimaltalevat ilkeät silmät. Nalle juoksee kauhuissaan ulos luolasta. Ulkona on upottava hanki. Tuiskuttaa lunta. Askel ei tahdo kulkea. Nalle yrittää raahautua pakoon. Puun oksa raapaisee Nallen käteen ison avohaavan. Nalle parkuu, että sisälmykset tursuavat ulos. Nallen kädestä valuu keltaista tahnaa. Nallen voimat ehtyvät. Hän tuupertuu hankeen shokissa. Lunta tuiskuttaa Nallen päälle. Hän hautautuu puoliksi lumeen. Nalle kauhoo lunta henkihieverissä. Hypoterminen Nalle vaikeroi loppunsa koittaneen.

Joulupukki tulee Pettereineen ja nostaa Nallen hangesta rekeen. Tämä ihmepelastus ei lohduta nelivuotiasta. Vain äidin syli pelastaa.

Tilanne pitää purkaa keskustelemalla.

KIITOS YLE LAADUKKAISTA LASTENOHJELMISTA!

Lähetin palautetta YLElle:

Voisiko "lastenohjelmiin" lisätä tiedon, että ohjelma sisältää järkyttäviä kohtauksia. Itsellenikin tuli tunne, että ollaan jossakin Stalinin kuolemanleirillä, mistä epätoivoinen pako loppuu teloitukseen.

Odotan mielenkiinnolla vastinetta.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?