tiistaina, lokakuuta 17, 2006

 

Tapaus raejuusto


Meijereiden kopiointi-idiotismi rupeaa tympimään. En tiedä, kumpi raejuusto oli ensin olemassa, Ingmanin vai Valion. Molemmilla löytyy kaksi vaihtoehtoa, rasvaton ja vähälaktoosinen, sekä vähärasvainen (2%) ja laktoosillinen. Miksi ei vaikka toisinpäin? Nimittäin se rasvaton raejuusto maistuu aavistuksen kitkerälle (yäk), mutta sopii laktoosivammaiselle. Pienikin rasvan määrä ilmeisesti pehmentää juuston makua, mutta se versio ei passaa vammaiselle. Ääh.

Tämä sama kaava toistuu myös einesmaksalaatikoissa, kun minä ja
sadattuhannet muut haluavat laktoosittoman JA rusinallisen maksalaatikon
(tästä olen kirjoittanut aiemmin).

Laktoosivammaiselta kiellettyjä mikroruokia ovat myös lihapullat ja perunamuusi, moussaka, jauhelihaperunasoselaatikko, nakkiperunasoselaatikko, kasvislasagne ja lasagne. Kaikki valmistajat noudattavat samaa kaavaa, turha on etsiä toiselta valmistajalta vastaavaa einestä laktoosittomana. Pirkka tekee tosin vähälaktoosista lasagnea, mutta se on lähinnä valkokastikekiisseliä, jossa ui pari sitkeää pastalevyä. Ja suolaa on niin että tukka lähtee.

Muutama sana vielä hinnasta. Kuvan mukainen 400g rasia maksaa 1,59 EUR (3,98 EUR/kg). Cassassa laktoositon (Valio) 200g raejuustokipponen maksaa 1,69 EUR (8,45 EUR/kg)! Hävytöntä riistoa! Alas Valion mafia!

P.S. Kuvan raejuusto on Lidlistä, mutta salamyhkäinen valmistaja on Valio. Kannattaa varoa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?