maanantaina, lokakuuta 23, 2006

 

Junttius

Ehtymätön luonnonvara Oulussa. Juntteja kadulla, kaupassa, pihoilla, liikenteessä, joka paikassa. Tässä hieman listaa tuntomerkeistä.

Konserteissa käyttäydytään niin että pulistaan esityksen aikana, (halpaa) hajuvettä on niin että henki salpautuu. Karamellipussia rapistellaan ja hypistellään koko ajan. Jos muuten saa katsella rauhassa, niin vieressä istuva 50-vuotias täti syö purukumia niin että leuat lonksuvat. Onkohan hän nähnyt koskaan, kun lehmä syö ruohoa? Siinä jauhamisessa on juuri se sivuttaispyöritys.

Elokuvissa pitää olla myös limunaatipullo, joka taskulämpimänä sihahtaa ja kuohahtaa. Teinit tirskuvat ja hihittelevät. Kuviin tullaan myös hieman myöhässä.

Kerran Krakataun (jazz-orkesteri) konsertissa joku oli unohtanut kännykän päälle. Tiluliilii-tiluliilii-tiluliiliilaa. Huumorintajuinen kitaristi otti melodian teemaksi, ja improvisoi siitä.

Ammattikoululaisella on Toyota -merkkisessä autossaan karvanopat, Wunderbaum, karvainen ratti, pääkallo vaihdekepin nuppina, ylileveät lokasuojat, korotettu jousitus ja krominen pakoputken pää.

Juntin vaatetuksena kuuluu olla tuulipuku (kay asuksi milloin vain), verkkarit (yliopiston luennoille) ja lippalakki. Eräskin herra Tuirassa pitää jatkuvasti lippalakkia, talvella sitä vuorattua mallia, missä on korvaläpätkin. Saunaan mennään kylpytakki päällä, ja lippalakki päässä. Stockmannille sitten pukeudutaan. Laitetaan kaulaan räikeä huivi, puolen kilon painoiset kultakorvakorut, helmet kaulaan, ja tummanpunaista huulipunaa. Puoli desiä hajuvettä (ostettu Nettohinnasta) kuuluu myös asiaan. Miehet valitsevat kermanväriset kävelykengät, valkoiset tennissukat, vaaleat housut, halonhakkaajan flanellipaidan ja tuulitakin. Deodorantiksi riittää oma hiki.

Sitten kun ostokset on tehty, kiilataan kassajonossa eteen. Kun tulee oma vuoro, niin takaa tuleva hönkii niskassa ja tunkee melkein maksajan paikalle. Allekirjoituksen seuraaminen kuuluu myön juntin tapoihin.

Suomessa ajetaan eniten päin punaisia valoja Oulussa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?