lauantaina, syyskuuta 16, 2006

 

Alas Valio ja muut huijarit!

Taas vaihteeksi juttua mieliaiheesta, koettakaa kestää. Kauppias pakotti minut tänään ostamaan Valion rahkaa, kun Ingmannia ei hyllystä löytynyt. Olisi siinä ollut laadukasta ja vähärasvaisempaa saksalaista, mutta kun tuo laktoosivamma pistää suolet sekaisin. Sakemannin rahka olisi maksanut 60 snt, mutta riisto-Valio rokotti 1,17 euroa! Siis tuplahinta. Hävytön hinta yhdestä kurjasta rahkapurkista maidon ylituotantomaassa!

Kermaviilin kohdalla tilanne oli parempi. Löytyi jopa kolme versiota, Ingmannin tavallinen, vähälaktoosinen 2% ja vähälaktoosinen 6%. Näin sitä pitää. Ja oli siinä niitä Valionkin tekeleitä selvästi kalliimpaan hintaan.

Creme fraichea löytyi myös kaksi vaihtoehtoa, plus tekeleet.

Suolivammalla rahastetaan armottomasti. Valio riistää laktoosittomasta voista melkein 9 euroa/kg, kun tavallinen Maitokolmion voi maksaa 1,80 euroa/paketti (kilo 3,6 euroa). Mainittakoon nyt samalla, että tavallisessa voissa on aivan häviävän pieni määrä laktoosia. Elikkästen sen laktoosittomuusmerkin laittaminen pakettiin maksaa, ja silmitön ryöstöasenne.

Nykymaailmassa ruokien pitää olla myös light. Expressenissä kerrottiin, että kevytversio tuotteesta saadaan, kun lisätään vettä ja vatkataan vähän pitempään. Näin tehdään majoneesit, jogurtit, juustot. Täyttä huijausta! Ja hinta tietenkin muistetaan nostaa ylös. Du betalar för vatten. Coopin kevytmargariinissa on 54% vettä. Kookosmaidosta saadaan light, kun lisätään vettä ja sakeutusainetta. Becel Mat -margariiniin on tungettu vettä 75%!

Ostettiin Euroshopperin lihapullia. Miten paketti voi maksaa alle euron? No siksi tietenkin, kun niihin ei käytetä juurikaan lihaa. Pelkkää jauhoa ja "lihankaltaista" lihavalmistetta, ja halpaa broilerinrustoa. Hmm, mitähän se on? Teurasjätettä?

Näillä "liha"pullilla on myös eräs mielenkiintoinen ominaisuus. Ne kaasuuntuvat suolistossa, ja se kaasu haisee samalle kuin vasta avattu lihapullapaketti.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?