perjantaina, elokuuta 11, 2006

 

Kulkutauti

Iski oksennustauti. Ja tietenkin keskellä yötä. Vaan eipä sitä unta saanut ennen sitä, kun mahassa möyrysi oudot voimat. Siitä sitten puolijuoksua vessaan ripulille. Ripulin jälkeen oksennus.

Ei kannata vetaista pönttöä ennen oksentamista, siitä saa vauhtia oksentamiseen. Samalla säästyy vettä. Tällaista rallia kesti seitsemän kertaa. Se siitä veden säästöstä. Join myös vettä, että ei maistuisi suussa niin kamalalle, ja että seuraava okka ei maistuisi niin väkevälle. Välillä sai sentään maata puoli tuntia hikikylvyssä sängyssä. Oksennuksen jälkeen taas tuli kylmä horkka, hampaat kalisivat.

Aamuun mennessä ei ollut enää mitä oksentaa. Oli jotenkin tyhjä olo. Viimeisessä oksennuksessa oli havaittavissa sappinesteen pikantti maku. Ja maha kipeä vatsalihaksista, tai mitä niistä oli jäljellä. Minä kun joudun yökkimään monta kertaa peräkkäin, että saa oksennettua. Yök, yök, yök, yöörrrghhhh... Jotkut taitavammat osaavat pidätellä, ja sitten rojauttavat kaiken kerralla.

Kävin sitten seuraavana päivänä puolikuolleena työterveyshuollossa. Sain lappusen, missä diagnoosi "Lois- ja kulkutaudit". En kuulemma ollut ainoa asiakas samalla asialla.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?