lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

 

11 litraa



Time -lehti kertoo, että eurooppalainen aikuinen juo keskimäärin 11 litraa puhdasta viinaa vuodessa. Suomessa tuo luku on muuten sama, mutta juojiksi pitää laskea myös sylivauvatkin. Juominen ei varmaankaan lisää kansanterveyttä, joten miten kulutusta voisi vähentää? Kas tässä yksi oiva neuvo.

Juttelin kollegani kanssa, minkälaisia juomatapoja hänen kotimaassansa (entinen itäblokin maa) harrastetaan. Hän kertoi, että kesäkuumalla kitataan lantrattua viiniä, ettei tule känniin. Laitetaan paineastiaan viiniä puolilleen ja loppu täytetään vedellä. Sen jälkeen marssitaan lähiputiikkiin, jossa astiaan saa hiilihapot. Niitä putiikkeja on kuulemma 4 kpl 100m matkalla pitkin kylän raittia. Tuloksena on siis noin 7% poreileva hellejuoma. Raakaa viiniä juodaan vain pyhinä ja juhlissa.

Vastaavia tuotteita saa tietenkin lähikaupasta Euroopassa. Poikkeuksen tekee tietenkin Suomi, jossa homma on kielletty pykälissä ja paragraafeissa. Ai niin, ei saa olla kivaa, vaan holhousta ja kieltoja. Viina pitää juoda viinana, viini viininä, ja vesi vetenä.

Kuvassa saksalaisen halpaketjun mainos. Saako Suomessa edes laimennettua siideriä puoltakaan litraa tuohon hintaan?

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?