tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

 

Suomalainen Juhannusaatto!

Aattoa tuli vietettyä ruoanvalmistuksen, seurustelun ja viinin merkeissä. Ruokalajeiksi tuli kreikkalaista salaattia alkuperäismaan kutunjuustofetan ja oliivien kera, tsatsikia virolaisesta jogurtista ja italialaisesta oliiviöljystä, länsinaapurin mainiota paahtoleipää ja kiinalaista valkosipulia, ratatouillea espanjalaisista paprikoista ja saksalaisista punasipuleista, grillattuja kasvisvartaita edellisen aineksista, uusia hyviä ruotsalaisia perunoita, ja pääruoaksi norjalaista lohta tunisialaisten sitruunoiden mehustamana. Booliainekset tulivat Ranskasta (kuohuva osuus), Latviasta (omenamehu) ja Belgiasta (pakastemansikat). Viinit tulivat Argentiinasta ja Chlilestä. Snapseina kilahtelivat kreikkalaiset Ouzot. Hip hurraa, ei juurikaan mitään Suomesta!

Suomalainen ylituotantomaatalous pystyi tuottamaan ruokapöytäämme ainoastaan kurkun Kurikasta ja tammenlehväsalaatin jostakin Turun saaristosta. Senkin viljelijä lienee suomenruotsalainen tai ahvenanmaalainen puoliruotsalainen, joka ei maksa verojaan Suomeen, eikä muutenkaan.

Mutta hetkinen! Ruohosipulin sentään otin omasta maasta. Ja kraanavesi oli kotimaista, paikallista tuotantoa. Suomea puhuttiin ja salossa liehui Suomen sinivalkoinen lippu!

Nyt kun oikein erikseen tarkistin, niin purkkikala sentään valmistettaisiin Suomessa, mutta islantilaisesta sillistä!

Mihin häviävät veronmaksajien suorat 2 miljardin euron maataloustukiaiset?

Comments:
pitaa tarkistaa:)
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?