tiistaina, toukokuuta 30, 2006

 

Telkkä

Käytiin Telkästä hakemassa uusi ruokapöytä ja tuolit. Köyhä ostaa tietenkin tarjouksesta. Ihmetyttää vain, että miten ihmeessä hinta voi tuosta nuin vaan pudota 300 euroa. Ilmaa hinnoissa? Joka tapauksessa kalusteet löytyivät varastosta, ei tarvinnut tilata ja värikin (pähkinä) passasi.

Täällä Oulussahan hinnoitellaan tarjoustuotteetkin kalliimmiksi kuin alkuperäiset hinnat. Kävin ostamassa rikottua jasmiiniriisiä thaitytöltä, 21 euroa/20 kg. Kun liike lopetti, niin poistomyynnin erikoistarjouksessa hinta yllättäen 25 euroa samaisesta säkista!

Pöydän ja tuolien kasaaminen sujui näppärästi. Vaimo ei jaksanut katsella Monacon-Kimin-auto-on-tulessa-Kimi-keskeyttää-formuloita, vaan kasasi pöydän sillä välin. Myös tuoleja hän ruuvaili kasaan. Lapset veivät ruuveja, tappelivat kuusikulma-avaimen omistuksesta, kokeilivat porakonetta, ja telmivät innoissaan. Nyt pystyy tekemään kuuden vaunun junan! Kaikki ruuvit menivät, yhtään ei jäänyt yli. Mutta malesialainen muslimi oli laittanut yhden poikkipinnan kätisyystarran väärään päähän, joten tuolia piti hieman purkaa, ja kääntää tanko toisin päin, ennenkuin lopullisen kiristämisen saattoi tehdä. Sattumaako? Malesiassa näyttää kasvavan hyvälaatuista puuta, kovaa ja vähäoksaista, mitähän lie eukalyptusta.

Ai niin, pitihän siellä kaupassa käydä kaksi kertaa, kun eka reissulla ei mahtunut kuin tuolit mukaan.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?