perjantaina, toukokuuta 19, 2006

 

Palkankorotus ja -alennus

Kun yrityksen johtaja tarvitsee rahaa vaikkapa aurinkolomamatkaa tai uutta Hummeria varten, hänen tarvitsee vain lisätä yhtiökokouksen asialistalle kohta, jossa "yhtiöjärjestyksestä poiketen osakkeet luovutetaan vastikkeettomasti johdolle". Sivulauseessa kerrotaan vielä, että se on "osa välttämätöntä johdon kannustinjärjestelmää". Cool! Siistiä! Snyggt!

Kunnallisella puolella homma menee suurinpiirtein seuraavalla tavalla: toinen virkamies valmistelee palkankorotukset, ja toinen puolestaan hyväksyy ne. Asiaa ei käsitellä kokouksissa, vaan tehdään näppärä "kansliapäätös". Ainakin Rovaniemellä sairaanhoitajat huomasivat menettelyn, ja rupesivat napisemaan lisää liksaa ja hoitajia resurssipulaan. Olisi se nävös, jos pari johtajaa joutuisi lasareettiin, ja "kiireessä" suoneen lipsahtaisi kaliumkloridia ja saliinin sijaan. Siinä sitten haettaisiin yhden hoitajan voimin kammiovärinäiselle defibrillaattoria. (Näin kävi Suomessa. Hoitaja sekoitti kalium- ja natriumkloridiliuospussit, kun ne olivat "väärällä" hyllyllä. Taposta tuli 60 euron sakko.)

Valtiollisella sektorilla kansanedustajien palkankorotuksista päättävät kansanedustajat itse. No laitetaan tuosta nyt vaikka 9000 euroa, kun ollaan pikkasen palkkakuopassa! Sitten vaan sormi JAA -napille.

Maataloussektorilla toimitaan hyväveliperiaatteella. Heikki Haavisto neuvotteli ulkoministerikaudellaan tukiaisia "vakaviin vaikeuksiin". Rahaa piti saada viljan ja rypsin viljelyyn ja heti! Kas kummaa, HH ja H:n suku omistavat Raision, joten onhan se kiva itselleen käydä Brysselissä puhumassa rahaa. Siis toisin sanoen me veronmaksajat luovutamme rahamme H:n palkkapussiin. Meidän perheessä ei osteta Eloveenaa eikä käytetä Raision margariineja. Ne maistuvat pahoilta, ja ärsyttää tuo rahan lahjoittaminen HH:lle. Niin ja onhan se tietenkin suojatyöpaikka kavereille: C. Taxell (kansanedustaja) ja E. Härmälä (MTK:n johtokunnan puheenjohtaja). Näin pysyy rahahanat auki!

Minä saan joka kuukausi palkanalennuksen. Inflaatio nipistää palttiarallaa yhden prosentin pois. Samaan aikaan bensan hinta syöksyy ylöspäin, tv-propagandamaksua korotetaan yli inflaation, ruoka kallistuu entisestään, Oulun sähköyhtiö nostaa tariffia, koska "päästöoikeuksien hinta nuosee", vaikka ne suorastaan romahtivat. Tätä menoa pitää ottaa kesäloman ajaksi kesätyö, tai hakea toimeentulotukea sossusta.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?