torstaina, maaliskuuta 30, 2006

 

Hammaslääkärissä


Käytin tyttöä hammaslääkärissä tai paremminkin suuhygienistissä. Eteisaulan jälkeen tulee lasikoppi, jossa sairaanhoitajat viettävät aikaansa rupatellen ja arkistokaappeihin nojaillen. Vaikka asiakas seisoo luukun kohdalla, ei kukaan hoitajista edes katso sinne päin. Onhan sentään tärkeä puhelu kesken. Miksi ihmeessä ei aikaansa voi varata ja hoitohuonetta tarkistaa netissä? Ai niin, eihän tämä ollutkaan mikään hi-tech -kaupunki.

Hammaslääkärin odotushuoneessa aistii omanlaisensa tunnelman. Kalpeakasvoisia ihmisiä, jollakulla turvonnut poski, yksi ihonväristä päätellen erirotuinen, ehkä afrikkalainen, jonka silmistä paistaa pelko. Ovi käy, koululainen tulee ulos naama valkoisena leukojaan pidellen, taustalla vilahtaa lääkärin kasvosuoja, kumihanskoja vedetään kädestä, verinen essu vedetään pään yli. Kaikkialla tuoksuu omituinen puhdistusaine. Semmoinen makeahko kanelinen pistävä eetteri. Paineilmaputket sihisevät ja suhisevat. Ja sitten! Vuiiiiiiiiiiiii, vuiiiiiiiiiiiiiiiiiii, viereisestä huoneesta kuuluu tuttu poraamisen ujellus. Kylmiä väreitä menee selkää pitkin.

Vaikka edellistä asiakasta ei tullut huoneesta, pääsimme sisään 5 minuuttia myöhässä. Seinäkello tosin näytti vielä lisäksi tunnin liian vähän, koska pari yötä sitten vaihdettiin kesäaikaan.

Ensin istuttiin sylissä, sitten taikatuolissa, joka meni taikanappia painamalla ylös ja alas. Selkänojaa sai myös alemmas. Tytöllä kyllä jännitti, mutta antoi hygienistin ronklata ja repiä huulia korviin. Ensin myös näytettiin kaikki kidutusvälineet: aurinkolasit, peili, kaksipäinen piikki, vanutanko ja pikkuinen hammasharja.

Hyvä purenta, ei reikiä! Jos reikiä olisi löytynyt, se piikki olisi survottu niihin. Sitten fluorilakkaa, muistutukset että peskäähän aamuin illoin, ei saa huuhtoa tahnaa suusta, syökää lisäfluoritabletteja, ei mehua, ei karkkia, ei saa syödä mitään kahteen tuntiin. Kaksi muumikiiltokuvaa, toinen itselle, toinen pikkusiskolle.

Kyllä se vain ulkovaatteita pukiessa jotenkin helpotti, ettei tarvinnut itse mennä rääkättäväksi. Tytönkin puheenlahjat palautuivat.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?