keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

 

Valio, osa 2. Tuo turhakkeiden tekijä.

"Suorastaan häikäisevää mielikuvitusta osoittaa lantrata hapanmaitotuote vedellä, pakata se pikkuruiseen, paksusta muovista valmistettuun, kierrätyskelvottomaan muovipulloon ja myydä se sitten lantraamattomaan ja pahvitölkkiin pakattuun tuotteeseen verrattuna triplahinnalla. Myös markkinointistrategia ansaitsee hatunnoston. Kukapa olisi arvannut, ettei tavallista jogurttia voi juoda?"

Näin kuvaillaan vuoden 2004 turhaketta, juotavaa jogurttia. Tällaista haitaketta valmistaa mm. suomalainen luonnontuhoaja Valio.

Pointtihan on tietenkin se, että Valion jogurtit ovat ennestäänkin juotavia liruja. Ostakaapas Valion ihailijat erään saksalaisketjun kunnollista sakeaa jogurttia, ja paluuta tuohon Valion vastaavaan inhokkeeseen ei ole. Siihen saksalaiseen jogurttiin käytetään myös oikeita hedelmiä, eikä mitään mäskääntyneitä jätepaloja tai survosta.

Kuluttajaa sumutetaan myös rasvattomuudella. Rasvaprosentiksi ilmoitetaan nolla-pilkku-jotain, ja tyhmempi saattaa luulla tuotetta kevyeksi tai jopa laihduttavaksi. Todellisuudessa puuttuvat kaloriat korvataan lisätyllä sokerilla, ja ylikin. Pitäähän sitä rikkaita sokerijuurikkaan viljelijöitä tukea. Lopputulos maistuu kitkerälle, karvaalle, ylisokeroidulle, keinotekoiselle esanssille.

Pikkiriikkisen pullon korkki ja kaula tehdään muovista, säiliöosa kartongista ja luonnonvarojen tuhlaaminen huipentuu alumiiniseen lepareeseen, joka pitää repäistä irti korkin alta.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?