maanantaina, helmikuuta 27, 2006

 

Sisäsiisteys kunniaan

Ärsyttää kun töissä yleiset vessat haisevat kuvottavalle, lattia lainehtii virtsasta, pöntössä komeilee ruskeita vauhtiraitoja, ilmanraikastinta laitetaan niin että henki salpautuu. Saippuat levitetään käsienpesualtaan reunoille. Paperit viskotaan lattialle ja pönttöön niin että se meinaa mennä tukkoon. Hanoissa ja ovenkahvoissa näkyy rasvaisia sormenjälkiä. Ovet lääpitään sameiksi.

Jos suolet ovat ruikulilla, niin antaa tulla vaan kuin varpusparvi. Kantta myöten. Tämän lisäksi virtsataan sille muoviselle renkulalle missä pitäisi istua. Tahmeaa keltaista siirappia löytyy muovikannen alta. Valkoista posliinia vasten erottuu mustia karvoja. Kun tehdään vöökylä, painetaan sitä pienempää huuhtelua. Kun tulee ureat urkeat, ei paineta mitään, ei pestä käsiä, eikä muutenkaan.

Sitten mennäänkin keittämään kahvia. Lasista pannua kolistellaan, niin että se melkein halkeaa. Kahvinporoja murustellaan pöydälle. Vettä loiskutellaan pöydälle, eikä sitä pyyhitä. Keittämisen jälkeen suodatin jätetään pöydälle. Loppu kahvista valuu siihen ja lattialle. Joskus joku laittaa suodattimen tiskialtaaseen, poroineen. Seuraava laskee siihen vettä, jolloin porot leviävät pitkin allasta. Kahvikannuun ei laiteta aromikantta.

Kahvia odotellessa otetaan mehua, jota loiskutetaan pöydälle ja lattialle. Kahviin tarkoitettu maito myös loiskuu. Sitten kävellään työpisteelle. Matkan varrella loiskutetaan kahvia lattialle. Vanasta voi päätellä huoneen. Kupin pohja, missä on valunutta kahvia, leimaa paperit pöydällä.

Sitten käydään kaverin koneen äärellä ja painellaan näyttöruutu täyteen sormenjälkiä.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?