perjantaina, helmikuuta 17, 2006

 

Oululainen ajokulttuuri TOP5



1. Vilkku

Varsinkin ruuhka-aikana ihmiset eivät vilkuta, kun tulevat pois liikenneympyrästä. Liikenne puuroutuu, kun ympyrään menijä joutuu turhaan odottamaan. Monesti näkee kuskeja, jotka laittavat vilkun vasemmalle ympyrään mennessään. Hyvä etteivät lähde vastakarvaan ajamaan. Älykääpiöt!

2. Kahden auton ruuhka

Olet kääntymässä sivutieltä päätielle. Tie on muuten tyhjä, mutta vasemmalta tulee auto. Jäät odottamaan koska päätiellä ajetaan kovaa ja aina ylinopeutta. Yhtäkkiä auto jarruttaakin, laittaa kaksi metriä ennen risteystä vilkun päälle, ja kääntyy samalle sivutielle, mistä olet itse tulossa. Pösilöt oululaiset!

3. Moottoritielle meno

Mennäksesi moottotielle joustavasti kiihdytät rampilla. Edessäsi matelee auto. Joudut jarruttamaan välttääksesi törmäyksen. Peilistä katsottuna näkyy, että moottoritiellä on takaa tulevaa liikennettä. Edelläajava kiilaa moottoritielle nopeudella 45 km/h. Syntyy jarrutuksia ja kaistanvaihtoja. Voi syntyä ruumiitakin. Ajattelurajoitteinen etana!

4. Ohitukset

Takaa tuleva auto ohittaa sinut moottoritiellä. Vaikka tie on tyhjä, ohittaja palaa oikealle kaistalle heti nokkasi edessä. Ja takuuvarmasti silloin, kun kurakeli verottaa pissapojan säiliön sisältöä muutenkin. Nopeudesta riippuen parikin sataa metriä taittuu kuin Näkövammaisten Keskusliiton hiihtokilpailuissa. Pöhölöt!

5. Takakontissa roikkuminen

Yhtenä aamuna roska-auto ajoi koko matkan Martinniemestä Ruskon liikenneympyrään asti aivan takapuskurissa kiinni. Itse ajoin rajoitusten mukaan. Hiljensin Kellon suorilla (2km suoraa), ei auton autoa missään, ei lähde ohittamaan. Ajellaan siinä sitten 50 km/h, vaikka rajoitus on 80 km/h. Mitäs jos viereiseltä ylituotantopellolta hyppää hirvi eteen? Haluatko hirven syliin vai roska-auton niskaan? Tässä tapauksessa normaali luonnonvalinta ei toimi, koska syyttömät ja normaalijärkiset kuolevat, ja vähäisillä harmaan kortexin synapseilla varustettu selviää naarmuitta. Voihan Darwin!

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?