torstaina, helmikuuta 09, 2006

 

Ostin tietokoneen

Parin kolmen soittokerran jälkeen sain varattua itselleni tietokoneen, joka oli tarjouksessa. Kun hain koneen kaupasta, oli kaikki muut jo myyty. Saavuin 15 min kaupan avaamisesta. Kannatti varata!

Ei muuta kuin käyttistä asentamaan. Ahaa, se onkin jo esiasennettu. Mukana ei tullut käyttöjärjestelmää sisältävää CD:tä. Maksaakohan Microsoft tietokoneiden valmistajalle voitelurahaa esiasennuksista?

Ensin kone kysyy otsikon Finnish/Svenska/English alla kielivalintaa selvällä suomen kielellä. Valitsen english, jolloin kone vastaa suomeksi: "english valittu, paina ok". Sen jälkeen kieli vaihtuu englanniksi, kunnes virustorjuntaohjelma ilmoittaa: "Tervetuloa Norman virustorjunnan asennukseen!"

Kun käyttöjärjestelmä vihdoin näkee päivänvalon, on aika asentaa hyötyohjeljmia. Ensiksi Puuha Pete Korjataanko? Tietenkin! -peli. Asennus onnistuu jälleen monikielisenä. Mietin miten takaperäkylänmäen mies selviytyy enklannin kanssa, kun Rhodoksellakin saa lihapullat ja kaljaa eteensä suomeksi. Pelin käynnistyksessä tulee kuitenkin ilmoitus: "This program requires at least 3MB of free virtual memory to run. OK." En heti tajunnut, että paging filen kokoa pitää muuttaa siten, että sen minimi- ja maksimikoko eivät ylitä 2 Gigaa. Näissä uusissa koneissa kun muistia riittää. Tajuavatkohan tavikset säädellä virtuaalimuisteja lasten kiljuessa vieressä, että pääsevät pelaamaan.

No sitten pitää asentaa tietenkin väkivaltapelejä. Kaapista löytyy "Blood", jossa veri lentää. Sama homma, ei pelitä vanhat 95/98/2k -käyttiksille tehdyt pelit. XP ei tue näyttöajurin erästä funktiota, joka pitää kiertää. Ei pelaa äänikorttiasetukset. Peli ei luonnollisestikaan tiedä, mitä ja minkämerkkisiä kortteja tulevaisuudessa tullaan valmistamaan. No hieman konfigurointia, ja homma valmis! Ku Klux Klanin jäsenen näköinen mies saa valopistoolin ammuksen kaavun helmaan, joka roihahtaa tuleen. Pienen tulipalon jälkeen mies makaa maassa. Toinen jalka heilahtelee vielä spinaalisesti.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?