maanantaina, tammikuuta 30, 2006

 

Valio heti boikottiin! Osa 1.


Tuo iso, paha ja ruma korporaatio pitää laittaa välittömästi boikottiin, ja kotoa löytyvät Valion maitotuotteet hävittää mahdollisimman nopeasti. Meidän perheen ruokapöytään ei Valion litkut tule.

Inhoni tuota maitojättiä kohtaan alkoi sinä päivänä, kun se lakkautti Sotkamon meijerin. Siis ensin osti, ja sitten heti lakkautti. Työntekijät pellolle vaan. Sotkamostahan löytää näppärästi uuden työpaikan vaikka samana päivänä. Laktoosivammaisena pystyin käyttämään tämän meijerin tuotteita ja ne maksoivat vähemmän kuin riistovaliolaiset maidonkaltaiset tekeleet.

Meijerimurha tehtiin vieläpä hivuttamalla. Vuonna 1993 Kainuun meijerin johto kieltäytyi Valion tarjoamasta "yhteistyösopimuksesta". KM kehitti vähälaktoosisen maidon, AitoMaidon, jossa tunnuksena sana "Into". Tätä Valio tietenkin havitteli itselleen. KM yhdisti markkinoinnissa voimansa toisen Valio-pakkovallan ulkopuolelle jättäytyneen meijerin kanssa (Maito-Pirkka). Valio käytti likaista peliä meijerin murskaamiseen. Se maksoi maidontuottajille parempaa litrahintaa, jolloin KM ei pystynyt kilpailemaan Valion tuottajahinnoille. Syksyllä 2000 meijeri pakkovuokrattiin, ja puoli vuotta myöhemmin Valio ilmoitti lakkauttavansa koko meijerin. Yli satavuotinen meijeriperinne Kainuussa sai kuoliniskun, ja 250 työntekijää kengänkuvan takapuoleensa.

Onneksi Kilpailuvirasto sentään sai hieman jalkaa oven väliin, ja asetti meijerintuhoamiselle muutamia ehtoja. Esimerkiksi "Into" piti myydä kilpailijalle (Ingmannille), ja kaikki Maito-Pirkan ja Kainuun OM:n jalostustoiminnan sekä Aito Maidon markkinoinnin ja jakelun työntekijät siirtyä Valiolle. Tätä lupausta Valio ei tietenkään pitänyt.

Tämä on vain yksi esimerkki, mutta kaava on selvä: ensin hivutus, osto halvalla, ja sitten lakkauttaminen. Työntekijöille fudut. Kaikki pienet ja suuretkin (Milka) meijerit on kohta lakkautettu Suomesta.

Valion maidossa maistuu ahneus ja kierous.

Kuluttaja! Tee eettisesti oikea päätös ja lopeta Valion tuotteiden käyttö!

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?