torstaina, tammikuuta 26, 2006

 

Ostoksilla

Oulun ruokakauppatarjontaa mafioi eräs oksennuksenvihreä ketju. Tuo syöpäkasvain lähettää metastaaseja ympäristöönsä päntiönään. Laki eikä mikään pidättele näitä pikkurikollisia rakentamasta markettejaan kaavanvastaisesti, koska samat rappioituneet turhakkeet istuvat sekä kaupungin että ketjun hallituksissa. Eikä muilla kauppiailla ole mitään mahdollisuutta rakentaa markettiaan, jos Narinalla ei ole alueen parasta kauppapaikkaa. Asiakasomistajat ja maalaisjunttisieluiset ostajat hykertelevät tyytyväisinä saamistaan bonuksista, mutteivät ymmärrä kuka ne lopulta maksaa.

Kuitenkin joudun käymään näissä kaupoissa, että saisin kasaan ainekset ateriaa varten. Ainakin yritän, mutta koskaan se ei vielä onnistunut. Otetaanpa esimerkki. Kutsun vieraita kylään syömään venäläiseen tyyliin tehtyä ruokaa. Alkukeittoon, borshiin, löytyy kaalia, punajuuria ja prinssinakkeja, mutta ei tietenkään smetanaa. Ja taas käy niinkuin aina ennenkin: joka ikistä muuta ranskankermaa ja fraichea löytyy, mutta ei smetanaa! Tyhjä kolo hyllyssä! Onneksi naapurista löytyy toinen marketti. Pääruoaksi teen puna-ahventa uunissa, ja tietystikään juuri tuota kalaa ei "sattumalta" löydy pakastelokerosta. Taas tyhjä hylly, seitiä taas löytyy paloina, kuutioina, pahvipaketissa ja muovisessa pussissa. Viherketju sai sabotoitua jo kaksi ruokalajia, onneksi zakuskat ja jälkkäri löytyvät yllättäen.

Toinen esimerkki. Tällä kertaa kreikkalainen teema. Ei löytynyt maustamatonta jogurttia tsatsikiin, ei munakoisoja musakaan, ei viininlehtikääryleitä, ei halloumia tiristettäväksi, eikä halvaa. Kaikkea näitä löytyy "tavallisesti", mutta pääsääntöisesti joutuu ravaamaan puoli tusinaa kauppoja. Kuriositeettina täytyy mainita, että viereinen Alko oli juuri samalla viikolla poistanut retsinan valikoimistaan. Hoh hoijaa!

Taudinkuvaan tietysi kuuluu, että primäärituumori levittää etäispesäkkeitä lähiympäristöön. Nyt kirjain vaihtuu oranssinväriseksi V:ksi. Näissä kaupoissa tavaroiden lisähankinnat tehdään ihan miten sattuu. Jos menen ennen itsenäisyyspäivää ostamaan sinivalkoisia kynttilöitä, hylly loistaa tyhjyyttään. Aivan kuin taikaiskusta! Laskiaisena menen ostamaan herneitä rokkaan, ei pussin pussia! Ja itsenäisyyspäivää ja laskiaista seuraavana päivänä hyllyt tietysti täynnä! Joulun alla ei luumuja, siirappia eikä taateleita.

Vielä bonuksista. Kerran näin Tuiran Valtsun ovessa plakaatin: TUPLAPONUS tänään. Nauroin kassalle että teillä on ihan poonusta tännään. Hänkin nauroi, ja sanoi että pittääpä korjata. Seuraavana päivänä ovessa komeili: TUBLAPONUS. Taas naurettiin kassalla, ja luvattiin korjata. Seuraavana päivänä vilkaisu oveen osoitti: TUBLABONUS. Sinä päivänä en enää jaksanut nauraa kassalla.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?